“Estem pintant.” / “Vol dir dibuixant.” “He pujat a la pilota i m'he aguantat movent els peus.” Aquestes són algunes de les activitats per als infants del festival Pau sense Treva, un petit saló de la infància que fomenta aspectes com la tolerància, la pau i la solidaritat. Vicens Martí pare “Trobem que són uns tallers que estan molt bé, són molt sostenibles i aquí aprenen jocs i coses que en altres llocs no ho haguessin vist.” Enguany, quaranta entitats del barri fan possible aquest festival. Hi han col·laborat per oferir gairebé una cinquantena de tallers i activitats diferents. José Antonio Castillo organització Pau sense Treva "Totes aquestes activitats no es farien sense la col·laboració de les entitats que hi participen. Entitats i associacions que venen i participen desinteressadament per poder fer això que esteu veient que és la Pau sense Treva." Des de l'organització calculen que més de 4.000 persones assistiran durant aquests dies al festival infantil que finalitzarà demà al migdia amb el lliurament de premis del concurs de pintura ràpida.

Sessions de cinema, xocolatades, un taller de castellers o activitats de construcció de màscares i pinyates són algunes de les activitats que aquests dies atreuen moltes famílies a les Cotxeres de Sants, en el marc del festival infantil Pau sense Treva. Es tracta d’un petit saló de la infància que fomenta aspectes com la tolerància, la pau i la solidaritat.

Enguany, Pau sense Treva té una cinquantena de tallers infantils, a càrrec de diferents entitats del barri, una qüestió cabdal per l’organitzador del certamen, José Antonio Castillo, que considera que “aquestes activitats no es farien sense la col·laboració de les entitats que hi participen desinteressadament. “Segons els càlculs dels organitzadors, aquest any s’hi hauran acostat unes 4.000 persones.

Un certamen descentralitzat

El festival té l’escenari central a les Cotxeres de Sants, però també organitza activitats a altres indrets del barri i implica altres entitats en el programa, com l’Institut Lluís Vives, que fa una exposició de dibuix i pintura a l’auditori de les Cotxeres.

El certamen té el suport del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta i el Consell Municipal del districte de Sants-Montjuïc.