Gràcia ja es prepara per rebre les carteres reials. Els veïns dels carrers que participen en la Festa Major de Gràcia decoren les carrosses que porten les carteres a recollir els sobres dels infants. A l’Espai Quiró s’ultimen els preparatius, però enguany el vent ha complicat la feina. Tot i això, no hi falten teles de colors, regals de totes les mides i llums.

La cavalcada de les carteres reials sortirà aquest dijous, 4 de gener, a les 18 h, des dels Jardinets de Gràcia. El seguici, organitzat per la Fundació Festa Major de Gràcia, recorrerà els carrers del barri fins a la plaça de la Vila de Gràcia. Es fa un dia abans de les cavalcades dels Reis d’Orient i ja s’ha convertit en una cita especial per a Gràcia, amb carteres i personatges propis com el Carbonilla.

Però abans s’han d’enllestir els guarniments de les carrosses. Aquest any, la tasca s’ha complicat pel fort vent, que ha doblegat les estructures d’alumini del sostre de les carrosses. Tot i això, com explica la presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell, els festers tenen una gran capacitat d’improvisació i han decidit “canviar una mica l’estructura i provar-ho d’una altra manera”. En tot cas, afirma, “no se’ns resistiran.”

Els materials es reciclen d’any en any, tot i que sempre s’intenta fer algun element nou. No hi falten les teles de colors, el vellut vermell per als seients de les carteres o els llums. Josep Maria Redondo, col·laborador de la Fundació Festa Major de Gràcia, és l’encarregat del confeti que es llança des del campanar de la plaça de la Vila. Enguany tem pel vent però explica que tota la feina es veu recompensada amb la cara dels nens: “Espero que no faci aquest vent perquè si no el confeti anirà a tot el barri menys a la plaça”.