Els socorristes de les platges de Barcelona rebutgen el disseny de les noves cadires de vigilància amb les que l’AMB pretén substituir les antigues, que ja fa 30 anys que s’utilitzaven. Aquest dijous al matí s’hi han manifestat en contra perquè consideren que no són funcionals ni segures i ofereixen una mala visibilitat de la zona de bany. 

De moment només s’ha instal·lat un prototip que, segons els socorristes, ha estat dissenyat sense tenir en compte el parer dels professionals que hi hauran de treballar. Lamenten que després de 30 anys fent servir unes cadires metàl·liques que ja consideraven del tot obsoletes, no s’hagi aprofitat la seva renovació per optar per un model que els satisfaci i solucioni totes les mancances de les cadires actuals.

D’una banda, els socorristes asseguren que el prototip presentat no és funcional perquè pesa massa i, per tant, costa de moure en funció de les necessitats de cada moment de la temporada. Tampoc no soluciona els problemes que pateixen a causa de l’exposició prolongada sota el sol i que, expliquen, ha suposat nombroses baixes els darrers anys per carcinomes. A més, afegeixen, la cadira ofereix poca visibilitat de l’aigua, de les zones laterals i del darrere.

El secretari de la secció sindical de socorristes de les platges de Barcelona de CGT, Salvador Zetteleman, assegura que l’AMB menteix quan afirma que han rebut assessorament d’experts en socorrisme com Oscar Camps, fundador de Proactiva. Zetteleman també considera que el preu de la cadira, uns 50.000 euros, és excessiu ja que és “el doble del valor de llocs de vigilància de països més avançats amb la matèria”.