Prop de 700 infants han participat, aquest mes d’agost, en uns campaments urbans. A través del programa Baobab, que impulsa l’Ajuntament de Barcelona, nens i nenes de nou barris (tres més que l’any passat) han gaudit d’aquesta oferta de lleure educatiu.

El projecte va destinat a famílies que viuen en zones on no és fàcil trobar aquest tipus d’activitats. El Bon Pastor, Sant Genís dels Agudells i la Teixonera s’han incorporat a la llista, que també inclou el Besòs-Maresme, la Verneda-la Pau, Baró de Viver, Trinitat Vella i Nova i la Marina del Port.

Aquests campaments urbans s’han centralitzat a través d’escoles públiques dels districtes. La metodologia que s’hi aplica és singular: els infants decideixen i participen de forma activa en les activitats que ells mateixos proposen. S’hi han treballat, especialment, els valors de la pau i la solidaritat.

Baobab: un programa amb un objectiu doble

El programa Baobab té una doble finalitat: millorar l’oferta de lleure educatiu en aquests barris durant l’estiu, però alhora contribuir que aquesta oferta s’allargui tot l’any. La idea és que es creïn esplais i caus en zones on no n’hi ha i que es consolidin els projectes ja existents perquè els infants puguin gaudir d’aquestes activitats durant tot el curs.