El col·lectiu ha posat sobre la taula la necessitat de poder aconseguir la regularització de la seva situació a través dels papers sense necessitat de tenir un contracte laboral. També demanen poder-se empadronar sense tenir un domicili fix, ja que, apunten, els és molt necessari per fer alguns tràmits que els permeten quedar-se a Catalunya. Altres demandes són la revocació de la llei d’estrangeria i dels exàmens per nacionalitzar-se, ja que asseguren que són “trampes” per impedir que es quedin al país.

Un edifici municipal

Aquest edifici, que havia estat part de l’antiga Escola Massana, és de propietat municipal. És per això que representants del districte de Ciutat Vella estan en contacte amb els protestants per trobar una solució que no impliqui el desallotjament. De fet, l’Ajuntament havia donat permís al col·lectiu per fer una assemblea a l’interior de l’edifici si ho necessitaven, però assegura que no tenia constància que s’hi volguessin quedar.

Reivindicació amb l’esperit de la protesta del 2001

Un centenar de persones es van tancar aquest dissabte, després de decidir-ho en assemblea, a l’antiga Escola Massana per forçar a les administracions a negociar. Els organitzadors mantenen la tancada amb l’esperit de la protesta massiva de l’any 2001 que el col·lectiu immigrants van fer a l’església de Santa Maria del Pi, quan van aconseguir els papers per als manifestants. Fa pocs mesos van tornar a manifestar-s’hi.

Ara demanen als barcelonins que els ajudin a mantenir la seva reivindicació portant-los material i menjar. Mentrestant, esperen poder dialogar amb la Generalitat i la delegació del Govern espanyol a Catalunya. L’Ajuntament ha confirmat que també s’ha posat en contacte amb ells.