La urbanització definitiva dels entorns de l’estació de metro de la Teixonera haurà d’esperar una mica més. L’Ajuntament no ha aconseguit expropiar els terrenys necessaris durant aquest mandat. Només podrà recuperar l’escala d’obra que hi ha per retirar-ne una de metall que, segons expliquen els veïns, provoca caigudes. El que volien, però, és la instal·lació d’una escala mecànica que haurà d’esperar fins que el consistori aconsegueixi ordenar urbanísticament l’espai.

L’Ajuntament recuperarà l’escala d’obra que hi ha a tocar de l’estació de metro de la Teixonera i retirarà la de metall que, segons els veïns, ocasiona accidents. No instal·larà, però, l’escala mecànica que hi havia prevista fins que aconsegueixi ordenar urbanísticament la plaça. I és que des que es va inaugurar el metro l’any 2010 s’han d’expropiar part dels terrenys, que són de propietat privada.

Els veïns veuen l’actuació insuficient perquè les persones amb mobilitat reduïda només poden fer servir l’ascensor de l’estació que, asseguren, s’espatlla sovint. Tampoc no estan conformes amb què s’hagi posat nom a la plaça, que ara s’anomena Doctor Matias Guiu, abans de resoldre els problemes de titularitat de l’espai. Des del consistori asseguren que el milió d’euros previst per fer-hi actuacions ha revertit en altres parts de la Teixonera.