El districte d’Horta-Guinardó ha blindat l’espai patrimonial de la Font d’en Fargues que es va acabar de restaurar a finals de l’any passat. Així, s’ha instal·lat una tanca enreixada per impedir l’accés al quiosc modernista i a la font, que daten de principis del segle XX, i evitar qualsevol tipus d’acte vandàlic. També es manté el sistema d’alarma que es va activar durant les obres de reforma del conjunt històric.

La recuperació d’aquests elements ha tingut un cost de 750.000 euros. El quiosc, obra de l’arquitecte Roc Cot, ha d’obrir com a bar amb terrassa, però de moment el consistori encara no ha iniciat el procés de licitació per a la seva gestió i la seva obertura podria trigar encara uns quants mesos. Mentre això no succeeix es vol evitar que l’espai pateixi l’atac de grafiters o se sostreguin peces metàl·liques com ja va succeir els darrers anys.

Una plaça totalment renovada

Les obres de reurbanització de la plaça de la Font d’en Fargues, que s’han fet en paral·lel als treballs de recuperació dels elements patrimonials, encaren ja la recta final i es preveu que finalitzin durant el mes de febrer. Són 6.000 metres quadrats amb àrea de jocs infantils, pistes de petanca, zona de pícnic i espai d’exercici per a gent gran. També s’han pavimentat els camins d’accés, s’ha plantat més arbrat i vegetació i s’ha instal·lat enllumenat nou i sistema de reg. El cost dels treballs ha estat de 2,2 milions d’euros.

La plaça de la Font d’en Fargues remodelada, a punt per a la seva estrena