Des que Càritas va posar en marxa el projecte Feina amb Cor, l’any 2013, 7.000 persones han aconseguit trobar feina gràcies al suport i acompanyament que els han ofert. Això representa el 70 % del total de persones que han passat per aquest servei. A Feina amb Cor ofereixen als usuaris un assessor que els guia durant, aproximadament, sis mesos. A més, poden participar en accions grupals per potenciar les competències, realitzar simulacres d’entrevistes i fer formacions. Tot plegat, amb l’objectiu que cada persona pugui fer la cerca de feina de manera activa, constant i autònoma.

Eduard Sala, director de Càritas Diocesana de Barcelona, ha explicat la importància del tracte humà que es dona a les persones que hi participen perquè l’objectiu és que “puguin creure en elles mateixes, que sàpiguen que és possible trobar una feina, avançar, millorar“.

“L’edat no és una barrera”

Tot i que la gran majoria dels usuaris tenen entre 30 i 54 anys, el servei també ha aconseguit que el 70 % de les persones majors de 55 anys trobessin feina. “Per nosaltres, l’edat no és una barrera, sinó que es tracta de trobar les eines adequades per acompanyar de manera individual i personalitzada“, ha explicat Gregori Cascante, CEO d’Ingeus, l’empresa que gestiona Feina amb Cor.

Dones estrangeres sense estudis reglats

A banda de l’edat, Càritas ha constatat que el 60 % dels usuaris són estrangers no comunitaris, la majoria dones, la meitat no tenen estudis reglats i el 33 % fa més d’un any que estan a l’atur. A més, el 30 % de les persones ateses viuen en una habitació rellogada. En aquest sentit, Dessiré García, responsable de formació i inserció laboral de Càritas Barcelona, ha alertat de les conseqüències de no tenir una llar digna a l’hora d’entrar al mercat laboral: “Es fa molt difícil trobar una feina quan no saps si demà et faran fora d’on vius, si no tens un espai digne on descansar o si no tens dret a utilitzar el lavabo per empolainar-te i anar a treballar”.

L’entitat ha celebrat que fa 10 anys que es va posar en marxa la iniciativa amb un acte, aquest dijous, al Centre Cívic Bon Pastor.