La campanya “Fort Pienc, arts, cultura i vida” proposa descobrir el barri amb tres rutes guiades a través d’una app que permeten conèixer la seva dimensió artística i el seu teixit comunitari i cultural. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’entitat comercial Eix Fort Pienc, L’Auditori, el TNC i l’ESMUC, amb el suport d’altres equipaments i entitats del barri.

Els usuaris han d’accedir-hi a través d’una aplicació que els portarà a conèixer entitats i equipaments culturals i de serveis a través de l’experiència del veïnat que hi viu. Les rutes també tenen una vessant lúdica i els usuaris poden aconseguir premis. L’app es pot descarregar des d’un codi QR als cartells que promocionen la campanya i en aquest web.

Ruta Arts, Cultura i Vida

S’han dissenyat tres rutes en diferents eixos temàtics. La ruta Arts ressalta el fet que el Fort Pienc s’ha convertit darrerament en un pol d’atracció artístic i vol mostrar-ho a través de vídeos d’alguns dels seus protagonistes. La ruta Cultura proposa resoldre misteris, com si els usuaris fossin investigadors privats, i a través d’objectes virtuals porta a recórrer el “triangle friqui”, a la veïna Dreta de l’Eixample, i altres destinacions singulars. Finalment, la ruta Vida porta a conèixer alguns espais del barri a través de la història i les memòries personals d’alguns veïns.

A més de les rutes, que es podran fer durant tot un any, la iniciativa de l’eix comercial també inclou una gimcana digital pel comerç de proximitat del barri i els usuaris podran guanyar diversos premis i participar en sortejos.