CDR tall Gran Via

Centenars de persones han tallat aquest diumenge a la tarda la Gran Via de les Corts Catalanes i s’han desplaçat fins a la plaça de Catalunya en una mobilització que ha provocat desviaments de trànsit des del carrer del Bruc i fins a Balmes. Després s’han desplaçat fins a la plaça de Sant Jaume per la via Laietana. Segons la Guàrdia Urbana, s’han aplegat a la protesta 400 persones. 

La mobilització està convocada tant pels CDR de la ciutat com per diverses ADIC amb l’objectiu de donar suport als presos independentistes en vaga de fam i, a la vegada, reclamar-ne l’alliberament. Es tracta d’una protesta que es fa diàriament des del 3 de desembre: comença a les 19 h davant de la Delegació del Govern espanyol i, més tard, avança cap al centre de la ciutat i provoca el tall de diverses vies importants. En el cas d’aquest dissabte l’aturada es va fer a l’encreuament del passeig de Gràcia amb l’avinguda Diagonal.

Els manifestants asseguren que aquestes accions són mobilitzacions prèvies a les grans convocatòries que es preveuen el 21-D, el dia en què el Govern espanyol té previst fer una reunió de ministres a la ciutat.