“És molt trist que les entitats grans es rendeixin. Si les petites no ho fem, elles tampoc poden”. Així de contundent ha valorat el fundador d’Open Arms, Òscar Camps, la decisió de les ONG Metges sense Fronteres i SOS Méditerranée de deixar el rescat marítim amb l’Aquarius a causa dels “atacs institucionals”. Camps ha defensat que, malgrat saber “que els han fet la vida impossible”, el vaixell hauria de continuar la seva tasca: “Ens necessitem en aquesta lluita que hem encarat. Nosaltres intentem aguantar i desitjo que s’hi repensin i facin un esforç”. En aquest sentit, ha animat les ONG a no defallir i a buscar, si cal, un altre vaixell per continuar amb l’ajuda humanitària al mar Mediterrani.

L’Aquarius és una de les embarcacions de rescat més emblemàtiques, juntament amb l’Open Arms. El juny passat va desembarcar al port de València amb 600 migrants a bord, una operació en què Barcelona va participar activament.

El Sant Andreu visita l’Open Arms

Camps ho ha dit durant la visita de la directiva de la Unió Esportiva Sant Andreu, que ha trepitjat la coberta de l’embarcació de l’ONG a Barcelona. Després que els quadribarrats portessin el logotip de l’entitat durant el partit contra l’Atlètic, el club ha mostrat, un cop més, que dona suport al fundador d’Open Arms i ha destacat els valors socials que comparteixen.