El 20 de novembre passat, els Mossos d’Esquadra van detenir un lladre que estava robant una dona de 71 anys dins de l’edifici on vivia. L’home estava intimidant la víctima amb un objecte punxant quan va ser enxampat. El lladre està relacionat amb 17 robatoris més comesos els mesos d’abril i novembre als districtes de Sants-Montjuïc, Eixample, Sarrià i les Corts.

La detenció es va fer després que els Mossos obrissin una investigació arran de les denúncies de diverses persones d’edat avançada que havien estat víctimes de robatoris quan accedien el portal de casa seva.

El modus operandi: converses falses sobre un conegut

El detingut feia servir en tots els casos el mateix procediment: primer començava una conversa amb una actitud de proximitat i confiança i els preguntava per alguna persona que haurien de conèixer i que, suposadament, ell també coneixia. Tot seguit, continuaven la conversa fins a l’ascensor, on els intimidava i els demanava els diners. Més tard el lladre fugia del lloc dels fets.  Ho acostumava a fer als vespres, entre les 18 i les 22 h, i les víctimes tenien entre 69 i 87 anys.

Els mossos tenien la descripció de l’autor dels robatoris gràcies a d’altres denúncies i, com que la majoria eren el barri de Sants, havien desplegat un dispositiu policial a la zona per detenir-lo. L’home, amb nombrosos antecedents penals per fets similars, va ingressar a la presó després de passar a disposició judicial.