Nova ocupació del Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu. L’entitat ha ocupat el solar situat al carrer d’Ignasi Iglesias, 42, on una promotora hi volia construir quatre habitatges de luxe d’una superfície de 193 m² i amb un preu de partida de 675.000 euros per casa, segons anuncia la constructora en un pàgina web immobiliària. L’objectiu de l’ocupació veïnal, que asseguren que es va fer fa uns dies, és convertir el solar en un hort urbà comunitari obert als veïns, segons van decidir en assemblea diumenge.

La seva intenció és aturar el projecte immobiliari perquè creuen que és una promoció “allunyada” de la realitat del barri i que només “fomentaria l’especulació” i “seria una pedra més en el procés de gentrificació de Sant Andreu”. Un fet, asseguren, que ja noten en zones com ara l’estació de la Sagrera, el carrer Gran de Sant Andreu o el Nou Mercat, i que acabaria amb “l’expulsió dels veïns de sempre”.

Jardí Sant Andreu ocupat

El grup ha decidit en assemblea batejar l’espai com “El jardí de la Julieta”, en homenatge a una veïna molt estimada en aquesta zona del barri. Volen que l’hort es converteixi en un lloc de trobada per al veïnat. En aquesta línia, el Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu ha engrescat, a través de les xarxes, la ciutadania a participar en el projecte. Acompanyen les piulades amb l’etiqueta #HortalissesDeLuxe.

No és la primera ocupació del sindicat

Tres cases situades als números 46, 48 i 50 del carrer de Sant Sebastià, a Sant Andreu, ja van ser ocupades per cinc famílies en situació d’emergència habitacional fa més de mig any. El Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu va explicar que en total eren per a nou persones, dues de menors. En aquella ocasió, van denunciar que la propietat havia anat expulsant els veïns d’aquestes finques després de no renovar-los el contracte.