Aquest és el segon estiu en què la prohibició de fumar a totes les platges de Barcelona és vigent, però les burilles no acaben de desaparèixer de la sorra. Tot i que són una minoria, al litoral barceloní alguns encara hi fumen malgrat la normativa, i ho atribueixen a una manca de coneixement de la norma.

Alguns usuaris fumadors han explicat als micròfons de betevé que fumen a la sorra perquè no han vist cap indicació que els ho impedeixi.

Un any des que es va posar en marxa

La prohibició es va aplicar de manera progressiva a la ciutat. El maig del 2021, no es podia fumar a quatre platges de Barcelona, segons el consistori, per protegir la salut i preservar el medi ambient. Un any després de la prova pilot, que va tenir èxit segons l’Ajuntament, va entrar en vigor la nova norma.

L’ordenança no permet consumir tabac o altres dispositius d’alliberament de nicotina com cigarretes electròniques tant al mar com a la sorra de les platges. A més a més, com a últim recurs, la regulació preveu sancions que podria imposar la Guàrdia Urbana i que arriben fins als 30 euros.