Un grup de taxistes va ruixar amb diversos extintors un altre taxista que estava a punt de començar un servei a les portes del Parc del Fòrum la primera jornada del Brunch Electronik, la nit d’aquest divendres, 11 d’agost. A les imatges es veu com —amb els turistes ja dins del cotxe— els alerten que “el conductor és un lladre”. Ho fan en anglès perquè no entenen el català ni tampoc el castellà. Tot seguit, i després de parlar amb el conductor del taxi, obren uns extintors i el ruixen davant la mirada sorpresa dels clients estrangers.

Dins del sector del taxi, hi ha taxistes que denuncien una pràctica que comença a ser recorrent des de fa temps a Barcelona per part d’alguns conductors. Diuen que alguns taxistes inflen els preus als turistes i se n’aprofiten per cobrar-los preus desorbitats per carreres curtes.

Guerra interna al sector del taxi

El sindicat Élite Taxi explica que ha començat a fer patrullatges nocturns amb 150 taxistes que recorren els carrers de Barcelona per localitzar i parar els peus als taxistes que estafen. “Ningú no fara servir el groc i negre, símbol de Barcelona i garantia de seguretat i servei públic, per robar i estafar”, expliquen en un comunicat. “En nom d’Élite Taxi us declarem la guerra i ens veurem les cares qualsevol nit a qualsevol parada quan menys us ho espereu… Sou unes rates fastigoses i com que la llei no serveix, buscarem la manera de fer justícia“, afegeixen.