Ja fa dies que els moviments en defensa de l’habitatge han fet córrer per la xarxa el cas de Jacint Ferrer o Cinto, un veí del Clot de 92 anys a qui aquest dimarts al matí volien desnonar. La seva història s’ha fet viral i finalment la justícia ha suspès l’execució del llançament, segons l’Observatori de l’Habitatge i Turisme del Clot – Camp de l’Arpa.
En un comunicat, el govern català havia demanat suspendre’l, i hi havia també un requeriment de l’Oficina de l’Alt Comissionat pels Drets Humans de les Nacions Unides. De fet, el president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha fet ressò del cas a través de Twitter tot demanant que s’aturés aquest segon intent de desnonament, ja que el primer es va frenar gràcies a la pressió veïnal.
El @govern demana que se suspengui l’execució del desnonament del veí del Clot de 92 anys d’acord amb el requeriment de les Nacions Unides. https://t.co/0qhEti4zZV
— Quim Torra i Pla (@QuimTorraiPla) February 10, 2020
Concentració de suport
Després d’aquesta victòria judicial, una trentena de persones s’han concentrat al carrer de Ruiz de Padrón, per celebrar que el Cinto no ha estat expulsat. De fet, al balcó, ell mateix ha penjat una pancarta en què es pot llegir: “Em quedo al barri gràcies al suport veïnal”. També ha sortit, uns minuts, al mateix balcó per agrair l’ajuda de totes les persones que s’hi han apropat.
Tota una vida al barri
El Cinto té reconeguda una discapacitat del 75 % i fa tota una vida que viu al Clot: uns 80 anys, al carrer de Ruiz de Padrón. Explica que té un contracte de renda antiga al seu nom i denuncia que, de fa temps, la propietat el vol fer fora per retards en el pagament del lloguer. L’Observatori del Clot celebra el per ara desenllaç del cas però afirma que, si el veïnat no s’hagués organitzat, ningú no ho hauria aturat.