Un home de 92 anys ha aconseguit evitar que el desnonessin aquest dilluns del pis on viu al número 60 del carrer de Ruiz de Padrón, al barri del Camp de l’Arpa del Clot. La propietat ha acceptat finalment que s’ajorni un mes el llançament. El jutge ha ordenat el desnonament després del retard en el pagament d’una mensualitat del lloguer i de la diferència per l’increment aplicat des de fa dos anys. Els familiars han explicat que el veí té una incapacitat del 75 % i un segon grau de dependència.

Per evitar el desnonament, a primera hora del matí desenes de persones hi han acudit per donar-li suport. També hi ha fet acte de presència la brigada mòbil dels Mossos d’Esquadra, que ha retirat de la porta de l’edifici desenes de manifestants que impedien l’accés a la finca.

Segons han explicat tant un familiar de l’afectat com la propietària del pis, el Cinto hauria tingut diversos pisos de propietat i recentment s’hauria venut una finca per 400.000 euros. No obstant això, actualment no té propietats al seu nom. La propietària del pis afirma que l’inquilí té un contracte de renda antiga de 263 euros mensuals. Assegura que se sent “enganyada” i “estafada” per aquest home perquè, segons diu, té els diners suficients per pagar els deutes.

La propietària també denuncia haver rebut amenaces per part d’algunes de les persones que han intentat evitar el desnonament. Tot i això, s’ha mostrat partidària a ajornar el llançament fins al febrer perquè, segons diu, una familiar de l’inquilí ha assegurat a la comitiva judicial que el Cinto ja té assignada una plaça en una residència per a gent gran.