Sánchez i Cuixart

(Agències/Redacció) El Tribunal Suprem ha rebutjat aquest dijous els recursos de Vox i diversos diputats de Ciutadans contra els indults concedits a l’exdiputat català i expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sànchez i a l’expresident d’Òmnium Cultural Jordi Cuixart.

La Secció Cinquena de la Sala Contenciosa Administrativa ha basat la decisió en la falta de legitimació dels partits polítics que va al·legar l’Advocacia de l’Estat, en estimar que només ho poden ser els que acreditin ser perjudicats directes per la posada en llibertat dels presos.

Altres recursos pendents

Fonts del Suprem expliquen que encara estan pendents de ser analitzats la resta de recursos que es van presentar contra els indults a Cuixart i Sánchez, com els del PP i l’exdelegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo.

El Suprem també té pendent estudiar els recursos contra els indults a l’exvicepresident del govern, Oriol Junqueras i els exconsellers Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa.

D’entrada, el gener de 2022 el Suprem va rebutjar tots els recursos contra els indults per manca de legitimació de tots els recurrents -des dels partits polítics (PP, Cs i Vox) a les entitats i particulars com Enric Millo-. Finalment, el maig d’aquell any va recfificar i els va admetre a tràmit.

L’Alt Tribunal ja havia arxivat al maig d’aquest 2023 els recursos concedits a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i els exconsellers Joaquim Forn i Josep Rull arran de la reforma del delicte de sedició.