alerta proteccio civil barcelona

Què cal saber de l’alerta de Protecció Civil a Barcelona que rebràs al mòbil aquest dijous, 14 de setembre? Les proves d’enviament d’alarmes als telèfons s’han fet a la gran majoria de comarques de Catalunya i ara és el torn de la demarcació de Barcelona. A continuació t’expliquem què s’ha de fer per rebre aquesta alarma al mòbil.

Mòbils que ho tenen activat per defecte

Hi ha telèfons mòbils que tenen activada per defecte la recepció de les alertes, i són:

  • Android versió 11 o superior
  • iOs versió 15.6 o superior
  • En el cas d’Android, no permeten desactivar la recepció d’aquestes alertes i en el cas d’iOs, permeten desactivar-la, però no es recomana fer-ho.

En el cas que la persona no tingui activats per defecte els avisos d’emergència, s’haurà de configurar el mòbil per rebre’ls. En aquest vídeo de Protecció Civil pots veure un tutorial de com fer-ho.

Per què rebem les alertes al mòbil?

Tot plegat sorgeix per una directiva europea (2018/1972) que imposa als països membres tenir un sistema d’alertes per a telefonia mòbil per, entre altres coses, assegurar la difusió d’alertes a la gran majoria de la població que pugui ser víctima d’una emergència.

Les alertes de Protecció Civil al telèfon mòbil són una eina creada amb l’objectiu de traslladar als ciutadans les instruccions que ha de seguir de manera immediata per protegir-se i evitar danys si es troben en una zona afectada per un accident greu, una catàstrofe o qualsevol altra situació crítica d’emergència. La població rep la notificació en forma de missatge de text de forma automàtica al seu telèfon mòbil intel·ligent sempre que estigui ubicat en una zona d’emergència.