(ACN) Els advocats d’Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva han sol·licitat al Tribunal Suprem que els deixi en llibertat per poder participar en la campanya de les eleccions generals del 28 d’abril i, alhora, garantir el seu dret de defensa.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”EN DIRECTE: Judici del procés” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/judici-proces-directe/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

L’advocat Jordi Pina, que representa Sànchez, Turull i Rull, ha registrat un escrit al Tribunal Suprem en què planteja els arguments de la petició. “Alguns d’ells són candidats i, per garantir el seu dret de defensa, i, en aquests casos, garantir els seus drets polítics de participació en una campanya electoral, el seu dret i el de tots els ciutadans a escoltar els seus candidats, entenem que se n’ha de decretar la llibertat provisional i, a partir d’aquí, adoptar les mesures que la sala consideri oportunes”.

Per demostrar que no fugiran, Pina proposa al tribunal que apliqui mesures menys gravoses que la presó preventiva, com que els acusats ofereixin tot el seu patrimoni com a garantia o que no els deixin sortir de Madrid. A més, Pina argumenta que el judici encara s’allargarà durant setmanes i que els seus representants no poden preparar bé les sessions des de la presó.

Les sol·licituds es produeixen després que aquest dimarts el BOE va publicar la llista oficial de candidats a les eleccions generals. Les defenses consideren que l’estada a la presó afectarà els drets de participació política dels candidats a partir del 12 d’abril, data d’inici de la campanya.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”ÚLTIMES NOTÍCIES: Judici del procés” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/judici-proces/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”]

Esquerra Republicana, que representa Junqueras i Romeva, té previst presentar els escrits en les properes hores, segons ha anunciat el portaveu jurídic del partit, Joan Ignasi Elena. La resta de defenses es podrien adherir a les mateixes peticions.