Ernest Maragall

El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, ha enviat als caps de llista de JxC i la CUP un document que recull sis compromisos per a un pacte independentista postelectoral, no necessàriament de govern. El document ‘Compromís independentista per Barcelona’, que ha avançat ‘ElNacional.cat’ i al qual ha tingut accés betevé, estableix que els grups independentistes donaran suport al cap de la llista més votada en el ple d’investidura.

El document, que està obert a modificacions, recull que si cal el suport d’algun altre grup per arribar a la majoria absoluta, es prioritzin acords amb partits partidaris de la llibertat dels presos independentistes o d’un referèndum vinculant, en al·lusió als comuns. Entre els compromisos d’aquest pacte independentista postelectoral també hi ha fer un ple extraordinari per, entre altres qüestions, incorporar l’Ajuntament de Barcelona a l’Associació de Municipis per la Independència.

El ‘Compromís independentista per Barcelona’ va acompanyat d’una carta als candidats Joaquim Forn (JxC) i Anna Saliente (CUP). “Reivindiquem-nos davant el bloc del 155 i la ultradreta”, afirma Maragall a la carta, que insta Forn i Saliente a “conjurar-nos per fer de Barcelona l’altaveu de la dignitat i la república que no ha estat els últims anys”. El candidat d’ERC reclama consolidar “la defensa inequívoca” del dret d’autodeterminació.