La Via Catalana també s’assajarà virtualment. L’ANC ha convocat per a aquest dimarts a les 19.30 h una prova per al web des del qual es transmetrà la mobilització de la Diada. Demanen que com més persones millor entrin en aquest enllaç durant 15 minuts. L’objectiu del simulacre és assegurar-se que la pàgina funciona correctament fins i tot amb milers d’usuaris connectats simultàniament.

Durant el test, es difondran vídeos promocionals de la V. L’equip audiovisual de l’Assemblea explica que no cal estar pendent de l’emissió durant tota l’estona que duri la prova, l’important és estar-hi connectat. Els usuaris que ho vulguin també podran respondre un qüestionari opcional perquè l’ANC pugui recollir més dades sobre la retransmissió: si ha sorgit algun problema, si ha aparegut publicitat o des de quin dispositiu s’ha seguit.

Durant el mes d’agost, la via s’ha assajat a peu de carrer. Unes 2.000 persones van traçar una ve baixa a Gràcia, amb el carrer de l’Escorial i l’avinguda de Pi i Margall com a eixos. Divendres, 29 d’agost, va ser el torn de Sants, on hi van participar un miler de persones. Els organitzadors expliquen que aquests assajos serveixen als voluntaris per preveure les dificultats que representa aquesta mobilització abans de la Diada.