La carterista havia estat detinguda 27 cops des de l’octubre passat. El 20 de juny va ser arrestada com a presumpta autora del furt de 550 euros a un turista a la parada de Passeig de Gràcia de la Línia 3 del metro. Atès l’elevat grau de reincidència, el jutge la va condemnar a una multa de més de 400 euros i alhora li va imposar l’ordre de no apropar-se a menys de 500 metres de cap estació de metro de Barcelona durant un període d’un any i quatre mesos.

El 19 d’agost passat, agents de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASTMET) que patrullaven de paisà van identificar-la a l’estació de Diagonal de la Línia 5 del metro. En comprovar que acabava de trencar l’ordre judicial, la van tornar a detenir. El jutjat li va prendre declaració i la va posar en llibertat.

La fiscalia i el grup de multireincidents dels Mossos d’Esquadra van obrir fa mesos una investigació per demostrar que hi ha carteristes que viuen exclusivament de cometre furts i robatoris al metro de Barcelona. Això ha permès reduir el nombre de delinqüents que actuen al suburbà i també que els jutges els imposin penes accessòries de prohibició d’entrada al metro. Fins al moment hi ha un total de 18 carteristes multireincidents amb aquesta pena. En aquest cas, el jutge va anar més enllà i va establir que la condemnada no podia ni tan sols aproximar-se a cap estació.