ENRIC BLANES, secretari de Sants Montjüic per la Independència "El que pretenem és mobilitzar als nostres voluntaris, és a dir, que estiguin preparats de cara a l'11 de setembre i, també, veure quines dificultats organitzatives tindrem l'11 de setembre."

L’assaig de la ve baixa a Sants ha estat, sobretot, una prova de foc per als organitzadors, Sants-Montjuïc per la Independència, i per als voluntaris. Asseguren que la prova que van fer abans de la Via Catalana de l’any passat els va servir per detectar dificultats i aspectes organitzatius a millorar abans de la Diada. En el moment de la formació de la V s’han enlairat 72 globus per simbolitzar, justament, els dies que falten per celebrar la consulta del 9 de novembre. Els Castellers de Sants no s’han volgut perdre la jornada i han aixecat un pilar just al vèrtex de la ve baixa.

Prèviament, a la plaça de Bonet i Muixí s’ha celebrat un acte presentat per Lali Feliu amb actuacions musicals i parlaments per part de Víctor Cucurull, historiador i membre del Secretariat Nacional de l’ANC  i Francesc Mercader, coordinador de Sants-Montjuïc per la Independència.

Aquest és l’últim assaig que es farà a Barcelona abans de celebrar la Via Catalana l’11 de setembre. Fa només unes setmanes, per la Festa Major de Gràcia, ja se’n va fer una primera prova en la qual van participar unes 2.000 persones i van aconseguir omplir els 300 metres de llarg del mosaic.