TERESA GIMPERA, actriu "Si una cosa no estaba bien hecha, la tenía que hacer otra vez la costurera, era muy perfeccionista." MARÍA TERESA SAMARANCH, exmodel "Me formó digamos profesionalmente por supuesto, pero aprendí pues muchísimas cosas, aprendí la sensibilidad que tenía él, aunque yo también era una persona muy sensible." XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Era un home entusiasta, il·lusionat amb la seva feina, il·lusionat amb la moda i a més amb una simpatia."

Diverses personalitats s’han acostat fins a Sant Gervasi per acomiadar-se del prestigiós dissenyador que va morir ahir a Barcelona als 96 anys. Entre ells l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i dues de les seves muses, Teresa Gimpera i Maria Teresa Samaranach. L’alcalde ha dit que, tot i la rellevància de Pertegaz en el món de la moda, el seu ressò hauria estat molt més important si les seves creacions haguessin nascut en època de democràcia.

Les exmodels han explicat la bona relació que van tenir amb el dissenyador, que les va vestir en més d’una ocasió. A més, han reconegut que van aprendre molt amb Pertegaz i el recorden com un gran mestre.

L’enterrament tindrà lloc aquesta tarda a Sant Pere de Riu, a Tordera. Tot i això, la missa funeral s’hi oficiarà d’aquí a un mes, perquè tots aquells que no han pogut assistir avui per estar de vacances puguin donar el seu últim adéu al dissenyador.