LUCÍA RIBES, membre de l'Assemblea Groga "S'ha generat una xarxa d'escoles insubmises que ja tenen tot de propostes per dur a terme, des de les famílies i des dels centres. I demanem i exigim la insubmissió a la LOMCE. En dos dels ajuntaments pels quals hem passat, els veïns, les veïnes i les ampes havien recollit signatures per demanar al seu ajuntament que es declarés insubmís a la LOMCE."

La marxa, convocada per l’Assemblea Groga de la comunitat educativa, va començar el 23 d’agost a Girona i ha passat per les comarques del Gironès, la Selva i el Maresme. Aquesta tarda, la marxa per l’educació ha arribat a Barcelona des del Masnou pel carrer de Salvador Espriu. Una vuitantena de persones han arribat fins al Pla de Palau gairebé a les set de la tarda, on els esperaven més assistents. En total, la marea groga ha entrat a la Ciutadella formada per unes 400 persones.

Els membres de l’Assemblea Groga han explicat que defensen un nou model d’educació pública des de l’escola bressol fins a la universitat, sense retallades. Aquesta és la petició principal del seu manifest, que han llegit al Parlament, i que ara volen tirar endavant en forma d’ILP per redactar un nou projecte per una educació pública de qualitat.

La marxa educativa s’ha creuat amb la manifestació convocada pels veïns de la Barceloneta en contra del model turístic de Barcelona al Pla de Palau. Els manifestants cridaven “L’educació no es ven, la Barceloneta no es ven”. Un cop han arribat al Parlament, no només s’ha llegit el manifest, sinó que un grup de iaioflautes s’han unit a la marxa per cantar ‘L’havanera del 3%’.