Vénen de fins a 100 països diferents i tenen de 25 anys en endavant. De tots ells, la majoria són d'Europa i segons l'organització, els països que han portat més assistents han estat Alemanya, França i Itàlia. Per a molts, els cinc dies que dura el congrés no és suficient per veure tot el que s'hi presenta. BORIANA HELYSKA "És un congrés immens i és impossible participar en totes les activitats en què estàs interessat. He vist al programa algunes xerrades sobre temes que m'interessen i hi aniré." TETSURO AMAOKA "Vinc del Japó i he vingut al Congrés per estudiar les arítmies cardiovasculars." Dels 30.000 assistents, la majoria són cardiòlegs que vénen a presentar els seus treballs o a conèixer els estudis d'altres investigadors. Però també hi ha visitants d'altres camps professionals, com, per exemple, farmacèutics. JULIA MUELLER "El meu treball és sobre les infeccions de miocardi, per poder millorar-ne la recuperació del pacient." La gran majoria dels estudis són de gent jove que s'està especialitzant i que aprofiten el congrés per fer-se un lloc reconegut en el món de la cardiologia. Segons la Societat Europea de Cardiologia, l'esdeveniment és una oportunitat per relacionar-se amb altres especialistes i continuar investigant en estudis en què es coopera internacionalment. BAGURI ABDULLAH, Societat Europea de Cardiologia "Compartim molta informació al congrés i això és beneficiós per a les consultes del dia a dia." Els investigadors més consagrats amb ganes de renovar-se escolten les propostes de les noves generacions.

Els joves cardiòlegs, d’entre 25 i 35 anys, representen bona part de la participació, perquè són els que més estudis presenten al congrés. Es tracta d’investigadors que intenten especialitzar-se i adquirir reputació a través dels seus treballs. Els especialistes més grans més aviat formen part del grup que hi assisteix per actualitzar-se professionalment.

Al Congrés Europeu de Cardiologia hi ha delegats de prop de 100 nacionalitats diferents, la majoria cardiòlegs. Però la trobada també atreu l’atenció d’altres professionals, com per exemple farmacèutics o catedràtics universitaris, que hi veuen una oportunitat de renovar-se i estar al dia de les innovacions en la matèria. Segons la Societat Europea de Cardiologia, les delegacions que han portat més assistents al Congrés d’enguany han estat Alemanya, França i Itàlia, respectivament, seguits del Japó i Espanya, amb 1.158 delegats.

Tot i l’abast internacional del congrés, l’empremta dels científics catalans és també important. Són els autors d’una tercera part dels estudis espanyols acceptats per ser presentats. D’entre els diferents assajos catalans, en destaca el descobriment d’un fàrmac, encara en fase d’investigació, contra la insuficiència cardíaca, la segona causa de mort per malalties cardiovasculars a Espanya. El nou medicament és capaç de reduir en un 20% la mortalitat dels malalts.