Comença el Soundit, el primer esdeveniment de la temporada de festivals i concert massius al Fòrum i els veïns ja tremolen. Avisen que no volen més mesos amb botellots i música fins a la matinada. Els organitzadors del Soundit destaquen que el festival acaba a les 23 h i per això no tenen problemes amb els veïns de la zona.

Tot i la pluja, a primera hora de la tarda el públic ja començava a arribar al recinte del Fòrum. Aquest festival portarà els millors discjòqueis del moment. És el cas dels 2manydjs, que seran els darrers a actuar aquesta nit.

Un festival que acaba a les 23 h

L’organització espera l’assistència de fins a 7.000 persones en un format més petit que d’altres grans festivals com el Cruïlla o el Primavera Sound. “Fem moltes edicions i repartim la gent en diverses convocatòries durant tot l’any”, apunta Borja Malet, promotor del Soundit. “Som un festival que dura fins a les 23 h i per això no hem tingut cap problema”.

Veïns en alerta pel començament de la temporada

Els veïns, però, estan en alerta. Amb el Soundit comença la temporada de festivals al Fòrum que, diuen, els comporta moltes molèsties. A banda del soroll, a l’estiu es queixen de les botellades i del gran volum de gent que es mou per aquests carrers. “No em molesten els festivals, però sí tot el sarau que es munta al carrer”, afirma Lorenzo Macías. Una altra veïna, la Virginia Moya, apunta que “a vegades trenquen els vidres dels portals”.

Per això, Stop Concerts demana que el voltant del Fòrum es consideri zona acústicament tensionada en horari nocturn. Aquest fet obligaria els bars i establiments de 24 hores a tancar a les 23 h, una petició que l’Ajuntament ja els ha denegat. També volen que la Generalitat obligui a desplaçar aquests grans esdeveniments a indrets allunyats dels nuclis urbans.