ALBA CUEVAS , portaveu de SOS Racisme "És molt important que l'administració pública faciliti aquests cursos d'aprenentatge de la llengua, sabem que en un context de retallada no s'està fent perquè recordem que on més s'ha retallat és en les partides d'immigració, que eren els que subvencionaven cursos de català."

L’acte central s’ha celebrat al Mercat de Santa Caterina, on han demostrat que les persones es poden integrar tal com s’ha fet amb diversos aliments, que, tot i venir de fora, formen part ja dels plats tradicionals de la cuina catalana.

La portaveu de SOS Racisme, Alba Cuevas, ha demanat als partits polítics que no callin davant les actuacions de formacions com Plataforma per Catalunya, que “no haurien d’existir aplicant la mateixa llei de partits que ha acabat amb algunes formacions a Euskadi. Cuevas ha denunciat que partits com PxC inciten a l’odi i el rebuig contra els immigrants i aconsegueixen que les discussions entre veïns es radicalitzin. En aquest sentit, la portaveu de l’ONG ha lamentat que conflictes que abans se solucionaven amb mediació, ara es porten als tribunals.

En la plana política, SOS Racisme ha criticat el pacte entre la Generalitat i els ajuntaments catalans que insta a tenir en compte el grau de coneixement del català i el castellà dels immigrants a l’hora de legalitzar la situació, així com la salubritat dels habitatges. En aquest sentit l’entitat ha alertat que es tracta de condicions que poden ser excloents, encara més si es té en compte la situació de crisi actual, que dificulta als nouvinguts complir alguns dels requisits imposats per l’Administració.