En els propers dies es posarà en marxa un servei de préstec de 25 ordinadors portàtils i de 25 targetes SIM al barri del Besòs i el Maresme. El projecte es diu Connectem Barcelona. Servei d’acompanyament de necessitats digitals i vol combatre la bretxa digital. La iniciativa la posen en marxa l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació BIT Habitat, la Fundació Barcelona Mobile World Capital Foundation i Parlem Telecom.

El préstec estarà disponible per a les persones usuàries de les entitats i dels serveis municipals de barri que participen en el projecte i que signaran un acord amb el districte de Sant Martí:

  • Associació Veïns i Veïnes Besòs
  • Associació Veïns i Veïnes Maresme
  • Associació Ambar Prim (dones)
  • Fundació CEPAIM (migrants)
  • PIJ (servei Punt Informació Juvenil)
  • Barcelona Activa (servei d’inserció i plans ocupacionals)
  • ECOP (Estudiants Catalans d’Origen Pakistanès)

Les mateixes entitats s’encarregaran d’entregar les targetes SIM i els ordinadors a les persones que ho necessitin perquè puguin beneficar-se del seu ús i d’una connexió de qualitat a casa seva. El Casal de Barri del Maresme serà el punt de coordinació del servei i a partir del maig hi haurà tres persones que oferiran suport digital personalitzat a les persones usuàries.

Segons l’Ajuntament, es vol donar resposta a la situació d’emergència desencadenada per la ràpida digitalització en el món de l’educació, la recerca d’oportunitats laborals i els tràmits administratius a causa de la pandèmia.

Aquest servei dona continuïtat al projecte pilot Connectem Barcelona, que ha funcionat durant més d’un any al barri de la Trinitat Nova i que ha donat ordinadors portàtils, connectivitat i capacitació a 350 persones. Ara, la diferència és que el servei és de préstec.

Els portàtils que es deixaran estan cedits per la Mobile World Capital Barcelona i les SIM per Parlem Telecom. L’Ajuntament té previst fer arribar el servei a més barris de Barcelona.