Papanoelada 2022

(ACN / redacció) L’Ajuntament havia avisat als motards de la Papanoelada que la Guàrdia Urbana aixecaria acta i així s’ha fet. S’han interposat una quarantena de denúncies per incompliments de la normativa de trànsit. A més, s’ha aixecat acta per una infracció de la normativa sobre manifestacions, que obliga a comunicar la concentració.

La Papanoelada es va celebrar aquest dissabte pels carrers de Barcelona amb entre 1.500 i 2.000 motoristes disfressats de Pare Noel. Al darrere hi ha les agrupacions Satan Rider i K-Choppo Riders, que tot i l’advertència municipal, van decidir tirar endavant la convocatòria.

Una convocatòria amb l’Ajuntament i el síndic de greuges en contra

La Papanoelada ve acompanyada els darrers anys de polèmica, especialment per la contaminació ambiental i sonora que genera. En aquest sentit, divendres passat, la Sindicatura de Greuges de Barcelona va emetre un comunicat en què considerava que l’Ajuntament havia de prendre mesures cautelars per evitar la Papanoelada Motera.

En aquest comunicat ja es va apuntar que la concentració no estava comunicada a la Direcció General d’Administració de la Seguretat de la Generalitat, i va demanar prendre mesures de seguiment, entre d’altres, sobre l’impacte de la marxa de motos en la contaminació a la ciutat.