(ACN) Els sindicats de personal docent estudiaran la proposta que els ha fet aquest dimecres Educació de reduir una hora lectiva als docents, segons ha explicat la portaveu del Comitè de Vaga, Iolanda Segura (USTEC), en sortir de la reunió que han mantingut amb el departament, tot i que ha apuntat que fins que no hi hagi acord mantenen la vaga a l’ensenyament el 7 i el 28 de setembre.

Les entitats sindicals es prendran el dia per treballar la proposta de manera interna. Al llarg d’aquest dimecres, els claustres de professors rebran un manifest de suport a les mobilitzacions perquè s’hi adhereixin. Dijous se celebrarà una altra reunió entre les dues parts en què els sindicats donaran la seva resposta a la conselleria.

Una “prioritat” per desencallar negociacions

Segura ha recordat en la seva declaració que la seva petició era que aquesta mesura s’apliqués des de l’1 de setembre i no l’1 de gener, com planteja Educació, “per tenir un bon inici de curs”. “Necessitem un marge de temps per acabar de prendre una decisió”, ha dit Iolanda Segura.

La portaveu d’USTEC ha reconegut que la proposta de reduir una hora lectiva als docents de primària i secundària era “una prioritat” per desencallar les negociacions.