La d’aquest dilluns serà la primera reunió de coordinació dels cossos policials de cara a l’1-O. El coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos l’encapçalarà després que hagi assumit per mandat fiscal coordinar les actuacions vinculades al referèndum. La trobada serà a les 18 h a la Delegació del Govern a Catalunya.

Per a aquest dimarts, n’hi ha una altra de prevista, en aquest cas a la Fiscalia Superior de Catalunya, en què s’espera que el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, entregui l’informe dels serveis jurídics de la Generalitat en què es diu que no accepten a estar sota les ordres de l’Estat, un posicionament que ja va avançar el conseller d’Interior, Joaquim Forn, després que es conegués la notícia que Pérez de los Cobos assumia la coordinació policial.

Els comandaments dels Mossos, al costat de Trapero

Mentre encara està per aclarir quina serà la resposta jurídica del departament d’Interior a la fiscalia, els sindicats policials van prenent posicions. Després que diversos sindicats del cos ja hagin anat prenent posicions, aquest dissabte ha estat el sindicat de comandaments del cos, el SICME, el qui ha pres partit. En un missatge a Twitter,  donen “total suport” al major Josep Lluís Trapero.