A la trobada hi han assistit el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, el general en cap de la Guàrdia Civil, Ángel Gozalo, el cap superior del Cos  Nacional de Policia, Sebastián Trapote, i el número tres dels Mossos i responsable de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial, Ferran López, que ho ha fet en el lloc del major, Josep Lluís Trapero. Qui no hi ha participat és la Guàrdia Urbana, que no hi ha estat convocada.

Es tracta de la primera reunió de coordinació policial que se celebra per evitar el referèndum, després que aquest dissabte la fiscalia comuniqués que el número tres del Ministeri de l’Interior i coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos, coordinarà els cossos policials. Ha començat a les sis de la tarda i al cap d’una hora, a les 19 h, els Mossos d’Esquadra han marxat, tot i que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han allargat la trobada mitja hora més. En la reunió, el comissari Ferran López ha demanat que es convoqui la Comissió de Coordinació Policial de Catalunya, un òrgan que depèn de la Junta de Seguretat de Catalunya, presidida pel president Carles Puigdemont. Segons Europa Press, que cita fonts coneixedores a la reunió, el Ministeri de l’Interior ho ha rebutjat perquè diu que “les actuacions estan judicialitzades” i que “no pot posar en qüestió la instrucció del ministeri públic”. Segons la mateixa agència, també s’ha acordat que les reunions de coordinació siguin rotatòries i que la següent se celebri a la seu dels Mossos d’Esquadra.

Aquest dimarts hi ha prevista una altra reunió dels comandaments policials, en aquest cas a la Fiscalia Superior de Catalunya. En aquesta trobada, s’espera que el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, entregui l’informe dels serveis jurídics de la Generalitat en què argumenten per què no accepten estar sota les ordres de l’Estat.

Concentració a les portes de la Delegació de Govern

Un grup de 50 persones s’han concentrat davant la delegació del Govern espanyol amb crits a favor del referèndum i del cos dels Mossos d’Esquadra. De fet, quan ha entrat el comissari Ferran López s’han sentit crits de “Defensa el país”. La concentració ha provocat talls de trànsit al carrer de Mallorca fins que la trobada de cossos policials ha acabat i els concentrats han decidit marxar.