Després de diverses agressions a periodistes mentre treballaven cobrint les manifestacions en contra la sentència del judici del procés, els Mossos d’Esquadra han enviat una carta dirigida als mitjans de comunicació. Des de l’Àrea de Comunicació del cos policial demanen que els periodistes, càmeres i fotògrafs que es trobin a les zones més conflictives “vagin acreditats visiblement amb armilla o braçal”. També recomanen que portin elements de protecció “davant els llançaments que es produeixen sovint”. A més, recorden que els treballadors dels mitjans de comunicació “han d’atendre les indicacions dels agents”.

En aquesta carta també demanen que si algun periodista, càmera o fotògraf es veu implicat en algun incident greu en el marc del dispositiu policial, contacti amb el Departament de Comunicació dels Mossos d’Esquadra.

Afegeixen que els dispositius que han desplegat aquests dies són molt complexos i això fa que no puguin donar cobertura presencial en tots els punts, però asseguren que treballen per facilitar el màxim d’informació possible als diferents mitjans de comunicació.