vaga 30 i 31 octubre

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat una vaga estudiantil als instituts dijous, 24, i divendres, 25 d’octubre, per la situació sociopolítica. Segons el Consorci d’Educació de Barcelona, la primera jornada de vaga ha tingut un seguiment molt baix, del 0,6 %.

A través d’un comunicat que ha penjat al seu compte de Twitter, el SEPC ha demanat als centres educatius que facilitin les “eines a l’estudiantat per poder continuar amb les mobilitzacions”. A més, el sindicat ha cridat a la mobilització continuada a tots els centres educatius.

El CDR en àmbit nacional dona suport a la vaga dels estudiants de secundària. Pel que fa a l’educació postobligatòria, la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han organitzat activitats durant la nit a les facultats. Fan una crida a dormir als edificis.

Les properes jornades de vaga convocades a les universitats són els dies 30 i 31 d’octubre. Des que es va fer pública la sentència del procés, la comunitat estudiantil han fet diverses manifestacions.