Els veïns dels Penitents estan desesperats perquè cada nit es troben amb el mateix espectacle: senglars que s’apropen als contenidors i, obsessionats per poder menjar, els bolquen per terra. El resultat es tradueix amb brutícia, mala olor i el perill que suposa passar pel carrer quan hi són.

No és un problema nou, ve de fa anys. Però farts de queixar-se i que no s’hi posi solució, els veïns han decidit difondre imatges per deixar constància de com els senglars dia sí i dia també tomben els contenidors que hi ha al carrer del Maduixer, 32. Fa uns mesos ja van començar a denunciar-ho amb vídeos en què es veia com aquests animals han après a desfalcar-los tot i el sistema que hauria d’evitar-ho.

Uns senglars aprenen a tombar contenidors d’escombraries amb tres cops de morro | VÍDEO
Els veïns del carrer del Maduixer es queixen que hi ha una colla de senglars obsessionats des de fa mesos amb dos contenidors d’aquesta via que tiren a terra i ho omplen tot de deixalles

Retard en el canvi de contenidors, previst pel maig

L’Ajuntament de Barcelona va anunciar que al maig substituiria aquests contenidors per uns de més grans, pesants i sense rodes, coincidint amb el desplegament de la nova contracta de neteja. Però el canvi s’ha endarrerit i ara la previsió del consistori és que es faci durant aquest mes d’octubre.

Així són els contenidors nous de Barcelona: més baixos i adaptats a cada barri

Els tancats de fusta de Sarrià – Sant Gervasi podrien arribar a Gràcia

El districte de Gràcia també ha explicat a betevé que estan estudiant una mesura específica per assegurar-se que els senglars no s’apropen als contenidors. Una de les possibilitats és la instal·lació de tancats de fusta amb pestell. La mesura s’ha de desplegar properament a Sarrià – Sant Gervasi com a prova pilot als barris de muntanya que tenen el mateix problema.