El districte de Sarrià – Sant Gervasi ha decidit posar fil a l’agulla a la problemàtica dels contenidors i la brossa escampada pels senglars a Collserola. En les properes setmanes s’instal·laran cinc tancats de fusta al voltant dels sistemes de recollida per evitar que els animals hi puguin accedir. Aquesta ha estat una queixa constant en els últims anys en barris com Can Rectoret, on els veïns veuen dia sí dia també com els senglars tomben els contenidors i embruten el barri i el bosc.

Cinc tancats amb una porta

El conseller Blas Navalón ha presentat l’Audiència Pública de Sarrià – Sant Gervasi d’aquest dimarts la proposta, que, segons ha explicat, ja es fa en altres municipis més rurals. “Instal·larem cinc tancats de fusta amb una porta que els veïns hauran d’accionar per entrar-hi i així evitarem que els senglars accedeixin a la brossa”, ha detallat Navalón. “Les tanques seran de gairebé dos metres i la porta tindrà un pestell elevat.”

Nova contracta de neteja a Sarrià – Sant Gervasi

Aquesta actuació es posarà en marxa coincidint amb l’inici de la nova contracta de neteja a Sarrià – Sant Gervasi, que va entrar en funcionament el 13 de setembre. Amb aquesta prova pilot, la idea és que els contenidors siguin menys accessibles, ja que seran dins un recinte tancat. Es tracta d’una intervenció senzilla que podria donar finalment una solució als problemes de brossa i senglars dels veïns de Collserola. Si la iniciativa funciona s’anirà estenent a tots els barris de muntanya de la ciutat.