(ACN) Les pistoles tàser podrien ser una realitat al port. El director de seguretat corporativa del Port de Barcelona, Bernat Baró, ha anunciat que volen incorporar aquestes les pistoles elèctriques per als agents de seguretat del port, ja que en l’actualitat l’arma més contundent de què disposen és el bastó policial. Per això properament tramitaran la consulta a Intervenció Central d’Armes i Explosius (ICAE) per a tractar-ho amb la Comissió Interministerial Permanent d’Armes i Explosius (CIPAE).

Baró ho ha anunciat durant una jornada de tàser i càmeres corporals organitzada per Accpolc i Fepol al World Trade Center, on l’empresa fabricant Axon ha esgrimit un informe de la policia del Regne Unit per defensar que només desenfundant o apuntant amb la tàser es resolen vuit de cada deu enfrontaments de policies amb sospitosos.

Baró ha explicat que la Guàrdia Civil té les competències per a l’ús d’aquestes armes, i ha assegurat que encara que en aquest moment “no estigui previst” que la facin servir agents del Port de Barcelona, pensa que “es podria tenir en compte”.

Per la seva banda, Toni Castejón, del Sindicat dels Mossos d’Esquadra, ha aplaudit la iniciativa perquè considera que “seria molt correcte” tenint en compte sobretot les zones lúdiques del port. Per Castejón, “qualsevol policia hauria de tenir les tàser i les càmeres”, fet que “permetria evitar la típica imatge de tres o cinc policies sobre una persona”.