Les 29 ciutats de la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta i el Moviment Democràtic de Dones (MDD) han fet pinya per reclamar al Govern espanyol una llei que aboleixi la prostitució. Asseguren que no es tracta d’una professió, sinó d’una violència contra les dones encara que es pinti com una decisió consensuada per elles mateixes.

En aquest sentit, Purificación González (membre del MDD) ha recordat que perquè hi hagi prostitució “un home compra una dona” i ha defensat que darrere dels bordells “hi ha patiment”. Per la seva banda l’alcaldessa de Gavà (un dels municipis impulsors de la xarxa), Raquel Sánchez, ha assegurat que “necessitem una llei abolicionista per treure del carrer les dones que són prostituïdes”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”La prostitució, al Notícia Oberta” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/noticia-oberta/la-prostitucio/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]

Sánchez ho ha dit al costat d’altres alcaldesses i representants d’alguns dels 29 municipis contraris a la prostitució. Estan governats per partits de tot l’arc ideològic: en l’acte conjunt d’aquest dijous hi havia alcaldesses del PSC, del PDeCAT i un portaveu del govern tripartit de Sils (ERC, ICV i Indpedents de Sils). Per això, l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Carmela Fortuny, ha assegurat que és “una lluita global” i ha demanat unitat entre les forces polítiques.

Pressions a Ada Colau

Ara bé, hi ha hagut una absència destacada: la de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. El govern de BComú, que s’ha proclamat feminista en diverses ocasions, està a favor de millorar les condicions de les treballadores sexuals, però no d’abolir la prostitució.

Per això, els municipis de la xarxa han posat pressió sobre l’Ajuntament de Barcelona. L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha assegurat que “és qüestió de temps que Barcelona faci una aposta clara per l’abolicionisme”. I ha afegit: “Esperem que l’alcaldessa Colau també la faci en el temps que li queda.”

El documental ‘El proxeneta’, de Mabel Lozano

La pinya per l’abolició de la prostitució s’ha fet amb motiu de l’estrena del documental ‘El proxeneta. Paso corto, mala leche’, de l’actriu i directora Mabel Lozano. El documental denuncia el món de la prostitució des de la visió d’un proxeneta, El Músico. Va ser amo i senyor de diferents burdells durant més de 20 anys i va ser condemnat a presó.