(ACN) El Departament d’Ensenyament eliminarà les recuperacions de setembre a l’educació secundària obligatòria (ESO) a partir d’aquest curs. Així ho han avançat diversos mitjans i ho ha confirmat l’ACN. La convocatòria d’avaluació extraordinària s’havia de dur a terme entre el 3 i el 5 de setembre, i si s’oficialitza el canvi, es farà entre el 20 i el 26 de juny. Alhora, el Departament també està estudiant implementar aquesta modificació a batxillerat de cara als propers cursos.

La mesura reverteix una de les polítiques que va implantar la consellera Irene Rigau per tal de millorar els resultats acadèmics dels alumnes i reduir el fracàs escolar. Tanmateix, des del Departament d’Ensenyament es considera que no s’han obtingut els resultats esperats, ja que no s’ha notat millora del rendiment escolar en els alumnes amb més dificultats i d’entorns menys afavorits. Per això, han estat els mateixos directors que han demanat el canvi, ja que defensen que al juny, amb acompanyament del tutor i suport del professorat, aquests alumnes poden fer un sobreesforç que no els és possible a l’estiu, encara que tinguin més temps.
A banda, també s’ha tingut en compte que la convocatòria d’exàmens de setembre dificultava l’organització dels centres la primera setmana després de les vacances d’estiu, en què es treballa per planificar el nou curs escolar.
El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha defensat la mesura aquest dijous com una ‘‘conseqüència lògica” de l’ordre d’avaluació que ha canviat enguany, deixant enrere l’ensenyament i l’avaluació memorística i apostant per una avaluació contínua que té en compte, coneixements, actituds i treball de grup a classe. Per Bargalló, aquesta nova avaluació ha d’estar centrada en l’alumne i ser personalitzada per, així, aconseguir que se centri en els aspectes que l’alumne no ha assolit.