Segon simulacre d’alerta de risc químic d’aquest any. Un cop més, les quatre sirenes que hi ha a Barcelona, dues al Port i dues a la Zona Franca, han tornat a sonar aquest matí en un prova que s’ha fet sense cap incident remarcable.  Protecció Civil ha provat el so d’aquests mecanismes que serveixen per avisar la població en cas d’emergència química. Es tracta d’una alarma que ha sonat a través de les sirenes i que ha emès tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons, i la final que anunciat la fi de l’alerta química és un so de 30 segons.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Què s’ha de fer en cas de risc químic a Barcelona?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/sirenes-barcelona-risc-quimic/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]

Les dues zones de la ciutat on s’han instal·lat les sirenes són les que tenen establiments de risc químic i que poden afectar la població que hi viu i hi treballa. Els possibles afectats en cas d’alerta real són els treballadors del Port i els de la Zona Franca. En aquests punts de Barcelona, les sirenes han sonat entre les 11 i les 11.10 h del matí. Les sirenes s’instal·len paulatinament a Catalunya, prioritzant les zones de més risc. En total, ara n’hi ha 86 instal·lades a 38 municipis.

El senyal s’activa des del Centre de Control d’Emergències de Catalunya, de Protecció Civil. Des d’allà es va comprova el correcte funcionament de totes a través d’una aplicació que monitoreja les sirenes.