Comissions Obreres (CCOO) ha exigit al Govern espanyol que treballi per frenar la desigualtat de gènere que pateix la dona en l’àmbit laboral, però també social. El sindicat ha fet la crida durant la presentació de l’informe Les condicions de vida i de treballs de les dones, un estudi que recull dades comparatives entre la situació d’homes i dones en el mercat laboral.

A l’informe, CCOO subratlla especialment la dificultat que tenen les dones per accedir a una feina estable, ja que una de cada quatre dones té contractes parcials. Una dada que difereix molt en el cas dels homes, ja que només el 8 % no treballa a temps complet. Si mirem el global de contractes parcials, el 73 % d’aquestes relacions laborals les signen dones. Una de les causes d’aquest greuge, segons el sindicat, rau en les feines de cura, que generalment duen a terme dones. Això repercuteix en les pensions de les dones, que acaben cobrant, de mitjana, un 37 % menys que els homes.

A més, el sindicat critica que les places de major responsabilitat les ocupen homes, mentre que un 52 % de les dones tenen titulació superior. En canvi, només el 42 % dels homes tenen aquest nivell formatiu.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Serveis mínims vaga 8 de març 2019″ style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/serveis-minims-vaga-8-marc-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]

8-M: l’inici del canvi

Comissions ha volgut reflectir la importància que va tenir la mobilització del 8 de març del 2018, que ha propiciat canvis “insuficients però significatius” i han celebrat que moltes empreses privades han acceptat modificar convenis per afegir-hi regulacions de caràcter feminista. La força d’aquestes noves polítiques també s’han traduït en afiliació de dones al sindicat: el 78 % dels nous afiliats a CCOO han estat dones. Una resposta que, consideren, ha fet un gir dins el sindicat per fer del feminisme un pal de paller.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Vaga 8 de març 2019: Com serà la vaga feminista?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/vaga-8-marc-vaga-feminista-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]