Albert Boladeras ja té clar què vol fer amb el seu futur després de treure un 9,8 en la selectivitat. És la segona millor nota a Catalunya, després del 9,9 d’Eduard Garrabou, de l’Institut Antoni Torroja, a Cervera. Boladeras anirà directe a estudiar medicina a l’Hospital Clínic, que depèn de la Universitat de Barcelona, una decisió que va prendre ara fa dos anys. Admet que les ciències són el seu fort, especialment la biologia i la física, i que el seu taló d’Aquil·les, per dir-ho d’alguna manera, són les llengües.

La clau, el sacrifici

L’Albert creu que l’única manera d’aconseguir aquest tipus de notes en la selectivitat és mitjançant el sacrifici i la constància. Acostumava a dedicar una mitjana de 16 hores al dia a estudiar i es deixava els diumenges per fer vida social. Tenia clar que per arribar a ser cirurgià necessitava dedicar moltes hores a l’estudi. Fins i tot, va desenvolupar un exercici de memòria quan practicava esport. A la piscina, mentre nedava, anava repassant la matèria que havia fet a classe per començar a retenir la lliçó. Tot plegat li ha valgut una nota global de 13,7 sobre 14. Malgrat tot, té clar que en la vida no tot es pot limitar als estudis i que les relacions amb la família i els amics són més importants. De fet sempre ha ajudat els amics a estudiar per aconseguir que obtinguin millors notes.

Doctor Boladeras

L’Albert ha estat sempre un seguidor fidel de les sèries de metges com ara Anatomia de Grey’ o ‘House’. Fins i tot, li van fer un pastís del doctor “emprenyat” per excel·lència per celebrar el seu aniversari. El seu objectiu ara es convertir-se en cirurgià, encara que no té decidida l’especialitat, i també té clar que li agradaria treballar al Regne Unit o els Estats Units per poder ampliar horitzons professionals. Per damunt de tot, diu, l’atreu el contacte amb la gent i poder ajudar-los.