L’estiu

torna a ser sinònim d’obres a Barcelona. Aprofitant que hi ha menys mobilitat, l’Ajuntament ha programat 76 actuacions, menys que l’estiu passat, repartides per tots els districtes. Els treballs més importants es faran sota terra. La renovació de la via a l’L1 del metro tallarà nou estacions, entre el Clot i el Fondo, del 29 de juny al 30 d’agost.

La tinenta d’alcalde Janet Sanz ha demanat disculpes i paciència als afectats. Després de les crítiques veïnals al servei alternatiu que s’ha dissenyat, Sanz ha dit que estaran “amatents a totes les disfuncions” per fer “totes les correccions necessàries”. El conseller delegat de TMB, Enric Cañas, ha admès la dificultat de substituir una línia com aquesta i ha explicat que, a banda de dos busos llançadora, es reforçarà l’L5, l’L9 i els busos de l’entorn afectat.

 

Afectacions a l’L2 i l’L5

A banda de l’actuació a l’L1, aquest estiu s’interromprà la circulació a l’L2, entre les estacions de Paral·lel i La Monumental, per mitigar les vibracions que es generen en aquest tram. El tall serà del 29 de juliol al 2 de setembre. A l’L5, l’estació de Pubilla Cases quedarà sense servei tot l’agost. A més, es renovaran les escales mecàniques de Jaume I (L4) i Vallcarca (L3). El funicular de Vallvidrera es tallarà del 21 de juliol al 2 de setembre per tasques de rehabilitació.

ronda de Dalt Sarrià

Renovació de l’asfalt

Els mesos de juliol i agost s’aprofitaran també per pavimentar diverses vies de la ciutat. Les principals afectacions seran a la ronda de Dalt i la Gran Via, tot i que seran molt puntuals. Els talls de trànsit a les vies on es renovarà l’asfalt són els següents:

  • Ronda de Dalt. Tall total de circulació entre les sortides 7 i 9 (Sarrià), de les 15 h del 17 d’agost a les 15 h del 18 d’agost
  • Ronda de Dalt – Nus de la Trinitat. Treballs a les juntes i pavimentació a l’enllaç de la C-58 i la B-20, la nit del 19 al 20 de juliol
  • Gran Via. Pavimentació del tronc central entre el carrer d’Aribau i la rambla de Catalunya, els dies 20 i 21 d’agost
  • Plaça de Francesc Macià i plaça del Cinc d’Oros. Millora del paviment el diumenge 30 de juny

A banda, també s’asfaltaran de nou el túnel de la plaça d’Espanya (17-18 agost), el de les Camèlies (del 3 a l’11 d’agost) i la plaça d’Alfons Comín (10-11 d’agost). Entre els dies 8 i 10 d’agost es preveuen afectacions a la mobilitat a la plaça de les Glòries, d’entrada a la ciutat, per una nova fase de les obres del túnel.