MANUEL DELGADO, president del Comitè d'Empresa "De momento no hemos hablado de despidos pero las pretensiones de la empresa es que si no aceptamos los recortes del pacto, del acuerdo, posiblemente nos amenacen con despidos."

Des de les 6 h, un grup de treballadors es manifesten amb pancartes i crits, tal com van fer ahir, contra les mesures que vol aplicar la nova empresa. Els representants dels treballadors asseguren que el 2001 es va pactar un conveni que s’han anat renovant any rere any sense problemes, però ara, asseguren, la nova concessionària del servei, que depèn d’una unió temporal d’empreses, ha vist reduït el pressupost que li dóna Aena.

Els representants sindicals dels treballadors diuen que la plantilla està “disposada a rebaixar-se un 5% el sou”, però no volen ser els únics a cedir. Volen també que l’empresa respecti els acords signats entre el Comitè d’Empresa i la concessionària anterior.

La vaga dels treballadors de la neteja de la T1 arriba una setmana després que els empleats del mateix servei de la T2 secundessin una altra aturada de dos dies.

L’aturada es tornarà a repetir el 28 i 29 de juny.