La T1 ha tingut durant tot el dia aquesta catifa de papers... És la manera visible amb què els treballadors han protestat pel que consideren un incompliment dels acords signats. L'empresa concessionària va entrar el novembre passat i segons els treballadors, la companyia no vol respectar l'acord signat l'any 2001 i renovat automàticament cada any. Per exemple, segons els treballadors, volen evitar pagar els plusos dels dies festius i canviar la gestió dels dies lliures. MANUEL DELGADO, president del Comitè d'Empresa "Hemos hecho el gesto de rebajarnos el 50% de los pluses pero la empresa ha rechazado la protesta." Els serveis dictats han estat del 50%, cosa que ha fet que Aena hagi aturat el funcionament des les escales automàtiques per evitar incidències. I també ha optat per tancar la majoria dels serveis i garantir-ne la qualitat. SALVADOR "Me parece que ésta es una muy mala imagen para el aeropuerto y para Barcelona, que la quiero mucho." DIANA JACKSON "" Aquesta imatge es tornarà a repetir durant tot el dia de demà i les manifestacions començaran a les sis del matí. El Comitè d'Empresa ja ha anunciat dues convocatòries de vaga més el 28 i 29 de juny. Us ho ha explicat des de la T1 de l'aeroport del Prat, Sandra Mestres.

El servei depèn d’una unió temporal d’empreses que aquest any ha vist reduït el pressupost que li dóna Aena. Els representants sindicals dels treballadors diuen que la plantilla està “disposada a fer esforços”, però no a ser els únics “que en paguin els plats trencats”. Volen que l’empresa respecti els acords signats entre el comitè d’empresa i l’anterior concessionària.

La vaga dels treballadors de la neteja de la T1 arriba una setmana després que els empleats del mateix servei de la T2 secundessin una altra aturada de dos dies.