En una nota de premsa, el Departament d’Interior explica que, per primera vegada, els agents han imputat a tres dels detinguts un delicte de pertinença a grup criminal perquè “suposadament van actuar de forma conjunta i coordinada en diferents actes vandàlics registrats a la capital catalana”. És la primera vegada que s’imputa un delicte d’aquest tipus per la presumpta participació en uns aldarulls. Els detinguts tenen entre 20 i 25 anys i tres d’ells no tenen antecedents policials. Quatre d’aquests han estat arrestats a Barcelona, i un cinquè a Tarragona.

Aquestes noves detencions arriben dos mesos després de la jornada de vaga, en què es van viure aldarulls al centre de la ciutat que van acabar amb 79 arrestos a Barcelona i altres punts de Catalunya. Des d’aleshores hi ha hagut un degoteig de detencions policials, entre les quals hi ha hagut la de la secretària d’Organització de la CGT a Barcelona i dos delegats sindicals de CCOO i UGT.

En total, des del dia 29 de maig fins ara, s’han realitzat 94 detencions i 38 imputacions amb motiu dels actes de violència urbana que van tenir lloc durant la jornada de vaga general en diversos punts de Catalunya, majoritàriament a Barcelona. En total, doncs, la policia catalana ja ha instruït diligències en contra de 132 presumptes autors de delictes comesos durant aquell dia. Pel que fa als quatre últims arrestos, que han tingut lloc aquest dimarts, els Mossos els han desvinculat del web de delació que va obrir Interior.

Concentració de protesta a la comissaria de les Corts

La reacció a les detencions ha estat ràpida. Un centenar de persones s’han concentrat a les cinc de la tarda d’aquest dimarts a la comissaria de les Corts per reclamar la llibertat dels darrers detinguts. La protesta ha transcorregut sense incidents i els convocants han afirmat que mentre no s’alliberin els joves detinguts avui, continuaran convocant manifestacions.