L'Ajuntament assegura que el nombre de pintades a la via pública ha augmentat arran de les protestes ciutadanes que últimament omplen els carrers de la ciutat. El 2011 es van eliminar més de 400.000 metres quadrats de grafits, una xifra lleugerament inferior a la de 2010. Com aquesta, 35 brigades especialitzades de neteja són les encarregades de rentar la cara als carrers de Barcelona. Ho fan amb productes químics, repintant les parets o bé aplicant una pasta que fa desaparèixer la pintada. Les zones més castigades són el districte de Ciutat Vella i el de Gràcia. Però en aquest servei, que funciona des de 2001, no tot hi està inclòs. "Les persianes dels comerços tancats com aquest són un objectiu molt comú de les pintades. En aquest cas el propietari haurà d'assumir el cost de la neteja, ja que l'Ajuntament només es fa càrrec de la via pública i del mobiliari urbà." A banda d'aquest pla d'actuació davant les pintades ja realitzades, el consistori treballa també en un pla de prevenció. Des del setembre de 2010 han pintat més de 28.000 elements urbans amb un producte antiadherent per fer més fàcil la neteja.

Durant el 2011 l’Ajuntament ha eliminat més de 400.000 metres quadrats de grafits, una xifra lleugerament inferior a la de 2010.

Hi ha tres maneres de netejar les pintades: repintant la paret, amb productes químics o aplicant una pasta que fa desaparèixer el grafit. Però a banda d’aquests mètodes per a les pintades ja fetes, l’Ajuntament també treballa en un pla de prevenció. Consisteix a pintar els elements urbans amb una capa d’un producte que en facilita la neteja i impedeix enganxar-hi cartells.

Val a dir, però, que no tot s’inclou en aquest pla de neteja. Només es té cura de la via pública, el mobiliari urbà i les façanes d’edificis privats, ja que embruten el carrer. Però ni les persianes dels comerços ni els portals de les cases entren en aquest pla de neteja.