A través d'un correu electrònic o per telèfon contactaven amb traductors per encarregar-los una feina. Els deien que els pagarien un cop entreguessin el document o en un parell de mesos i quan arribava la data MAI rebien els diners. JOSEP MARIA PUYOL, cap d'Unitat d'Investigació de Nou Barris : L'estafa és tan petita que la persona perjudicada no denuncia. És una mica aprofitar-se d'aquesta... estafava a molta gent amb poca quantia i això es feia moltes i la persona desistia de denunciar perquè no els sortia a compte. Els responsables de l'estafa són un matrimoni que tenen constituïda legalment una empresa de traduccions que encara continua funcionant. En total, compten amb seus a Barcelona, Tarragona i Madrid. JOSEP MARIA PUYOL, cap unitat investigació de Nou Barris: Anaven canviant de seu. s'instalaven durant un temps feien l'estafa i marxaven sense pagar lloguer seu. Segons les investigacions haurien practicat aquest sistema des de fa de 10 anys. De moment, hi ha una quarantena de persones afectades i es calcula que l'estafa supera els 20 MIL euros, una xifra que podriaaugmentar. Per això, a Internet els traductors ja han penjat un avís de l'estafa. Els Mossos d'Esquadra van detenir el matrimoni la setmana passada i se'ls imputen delictes d'usurpació, d'estafa i faltes de coaccions i amenaces. El jutge va decretar per a ells llibertat amb càrrecs.

Els detinguts contactaven a través de pàgines web amb diferents traductors a qui els oferien la feina, que la realitzaven, la lliuraven i esperaven a cobrar-la. Quan veien que no cobraven per la feina feta, els afectats reclamaven l’import a la persona que, suposadament, els l’havia encarregada. És en aquest moment quan s’adonaven que qui en principi havia encarregat la traducció negava haver-ho fet o, directament, no existia ningú que coincidís amb la identitat de qui, suposadament, havia encarregat la traducció.

Al matrimoni detinguts se li imputen 17 delictes d’usurpació d’estat civil, 12 delictes d’estafa, 24 faltes d’estafa, dues faltes de coaccions i una falta d’amenaces. Haurien estafat uns 20.000 euros.